KredittkortKalkulator

Kredittkortkalkulator regner ut hvor mye du må betale i månedlige renteutgifter på ditt kredittkort.


Fordeler med et Kredittkort

Den største fordelen er fleksibilitet. Du kan selv velge om du vil betale avdrag eller bare renteutgifter hver måned. Det sier seg selv at lånet aldri blir innfridd om du bare betaler rentene, men det kan være greit å ha muligheten til å selv regulere hvor mye du ønsker å betale ned på kreditten.

Mange kredittkort har også rabattavtaler. Velger du riktig kredittkort, kan du spare penger ved å bruke det der du handler mest.

De fleste kredittkortene har >35 dagers rentefri betalingsfrist. Det betyr at du kan handle rentefritt om du betaler innenfor betalingsfristen. Det gir god fleksibilitet om noe uforutsett skulle oppstå.

 

Ulempene med et Kredittkort

Det koster! Det vil si at det koster å ikke betale innenfor fristen. Renten er ofte såpass høy at kostnadene ved ikke å nedbetale kreditten innenfor frist, er høye. Det avhenger selvsagt av summen av kreditt.

Noen vil si at fleksibiliteten du har med et kredittkort, også er en stor ulempe. Det krever selvdisiplin å la være å bruke det.

kredittkort kalkulator

Kalkulator for kredittkort

Har Du God Økonomi Anbefales det at Du Bruker Kredittkort.

Forbrukerrådet anbefaler bruk av kredittkort. Spesielt ved netthandel. De fleste kredittkortene gir forsikring opp mot en gitt sum. Forsikringen kan benyttes ved svindel. I og med at du ikke må betale kjøpssummen før >35 dager, har du som oftest hatt mulighet til å motta varen først. Da kan du, om du mistenker å ha blitt svindlet, nekte å betale regningen og rette en sak mot selger via kredittkortselskapet.

Med god økonomi menes at du har for vane å betale regninger regelmessig og betaler kredittkort regningen ved forfall. da vil du ikke ha noen ekstra utgifter med kredittkortet, mens du får alle fordelene det tilbyr.

Det er mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring dersom mer enn 50% av kjøpssummen betales med kredittkortet. De aller fleste har sin egen reiseforsikring, enten privat eller via jobb/fagorganisasjon, men det er likevel en god idé. Det snakkes mye om å være overforsikret, men det skader ikke å ha en backup om din "normale" reiseforsikring ikke dekker utgiftene.

 

Kredittkortkalkulatoren i Bruk

Det er en forholdsvis enkel kalkulator. Den viser hvor store renteutgiftene blir pr.måned. Siden det er valgfritt om man vil betale avdrag eller ikke, er det bare tatt hensyn til renteutgiftene.

Alle kredittkort er like med tanke på valgfri nedbetaling. Det er derfor en fin mulighet for å sjekke utgiftene på kredittkortet. Hva du evt velger å betale ned på kreditten, er ikke avhengig av renten, så du vil kunne bruke kalkulatoren til å sammenligne de forskjellige kredittkortene.

Ønsker du en plan for innfrielse av kreditt, har rentekalkulator.com en nedbetalingskalkulator som viser hvor stor påvirkning ekstra nedbetaling har på et lån. Den er primært laget med tanke på bolig- og forbrukslån, men kan fint brukes for et kreditt lån også.

 

Det Beste Kredittkortet

Det er ingen fasit på hva som er det beste alternativet, det er individuelt. Tenker du å bruke kredittkortet for å oppnå rabatt, er det avhengig av rabattavtalene der du handler oftest. Ønsker du å benytte det ved bestilling av reise, er det kanskje best å vurdere et kredittkort som tilbyr en god reiseforsikring.

Uansett er det en fordel å bruke kredittkort ved netthandel så lenge du betaler faktura innenfor frist.