NedbetalingsKalkulator

Nedbetalingskalkulatoren gir deg mulighet for å se hvordan litt ekstra innbetaling hver måned kan påvirke lånet ditt.


Det Kan Lønne Seg å Betale Litt Ekstra Ned på Lånet.

Hvis du legger inn tallene i denne kalkulatoren, vil du se i tabellen at renter er en stor del av utgiftene til et lån de første årene. Du kan redusere det totale lånebeløpet betraktelig ved å betale litt ekstra på lånet.

Denne kalkulatoren er laget for å illustrere hvor mye ekstra nedbetaling faktisk betyr for de totale låneutgiftene.

Ved å legge inn et beløp for ekstra nedbetaling, vil du få oppgitt hvor mange år du reduserer lånetiden med. Det forutsetter at du fortsetter med de faste innbetalingene. Nedbetalingsplan vises i egen tabell.

 

Ekstra Nedbetaling Påvirker Bare Rentene.

Beløpet du har lånt er fast, det skal du betale tilbake uansett. Rentene er ekstrautgiften du må betale for å få lov til å låne pengene. Ved å betale litt mer hver måned, vil du redusere de totale renteutgiftene for et lån. I tillegg vil lånet bli innfridd raskere, siden du betaler mindre renter og mer i avdrag.

Det blir fort store summer å spare ved å betale end ekstra på et lån. Spesielt vil dette gjelde for forbrukslån, og andre lån med høy effektiv rente.

Det er nedbetalingsperioden som styrer kostnadene for lånet. Jo kortere nedbetalings periode, jo mindre renteutgifter.

Ekstra nedbetaling reduserer lånet

Litt ekstra nedbetaling hver måned, reduserer de totale kostnadene på et lån.

Hvordan Bruke en Nedbetalingskalkulator til å Regne Effekt av Økt Nedbetaling?

Du legger inn informasjon om lånet ditt. I rubrikken for "økt månedlig innbetaling", legger du inn det du ønsker å betale ekstra hver måned. Kalkulatoren vil da gi deg svar på hvor mange år du reduserer lånetiden med om du fortsetter å betale samme sum hver måned.

I tabellen under utregningsvinduet, får du presentert en oversikt over alle kostnadene, samt årlig nedbetaling. Det kan være ganske inspirerende å se hvilken effekt litt ekstra innbetaling har over tid.

Har du en del penger til overs hver måned, og anledning til å betale ekstra ned på lånet, kan det kanskje også være en idé å refinansiere lånet. Finner du lån med bedre rentebetingelser, vil du kunne spare enda mer. Du kan bruke refinansieringskalkulatoren til å se om det lønner seg å refinansiere.