Oversikt Kalkulatorer

Du finner en rekke kalkulatorer ment å regne ut utgifter du har i forbindelse med lån eller kreditt.

lånekalkulator regner ut renter og utgifter på lån

Regn ut renter og utgifter med en lånekalkulator

De mest inngående, viser deg i tillegg tabeller som gir oversikt over utgiftene på årlig basis. De er ment som et hjelpemiddel for å kunne velge det beste alternativet ved tegning av et lån.

De er som sagt ment som et hjelpemiddel. Rentekalkulator er helt uavhengig noen form for finansiell institusjon eller lån utgiver. Bruk kalkulatorene her for å få en god pekepinn og sammenligne forskjellige lån. Tilbudet du får fra f.eks banken din vil vise de reelle tallene.

 

En Liten Oversikt Over Kalkulatorene Du Finner på Rentekalkulator.com

 

Refinansieringskalkulator:

En veldig hendig kalkulator for å se om det lønner seg å refinansiere lånet. Kalkulatoren setter to lån opp mot hverandre, så du enkelt kan sammenligne dem for å se om det er noe å spare.

 

Lånekalkulator:

Den mest omfattende kalkulatoren. Regner ut de fleste utgiftene du har i forbindelse med et lån. Du kan bruke den som en fullverdig lånekalkulator for boliglån.

 

Nedbetalingskalkulator:

Denne er utrolig hendig. Den gir mulighet for å legge inn et ekstra innbetalingsbeløp hver måned. Du får svar på hvor mye du sparer på å fortsette betale ekstra. Se hvor mye du sparer totalt i renteutgifter. Du blir garantert overrasket over hvor mye et lite ekstra innskudd kan utgjøre.

 

Forbrukslånskalkulator:

Som navnet sier er dette en kalkulator tilpasset utregning av forbrukslån. Den er enklere enn lånekalkulatoren, men har med de variablene som kjennetegner et forbrukslån. Det er kjent at forbrukslån kan være kostbare, denne kalkulatoren vil vise deg nettopp det.

 

Kredittkortkalkulator:

En kalkulator rettet mot å regne utgiftene for et kredittkort eller kreditt generelt. Den regner ut renteutgiftene for kreditten du har benyttet deg av, kun det. Har du en ordning med fast innbetaling på kredittkortet ditt, kan du bruke forbrukslånskalkulatoren for en mer korrekt utregning.

 

Effektiv Rente kalkulator:

Som navnet sier viser denne den effektive renten på et lån. Det er den nominelle renten som er den faktiske renten på lånet, men det er bedre å bruke effektiv rente ved sammenligning av renter. Den effektive renten er også inkludert termingebyr og andre utgifter du har i forbindelse med tegning av lån.

 

Egenkapital kalkulator:

Den enkleste kalkulatoren, men fortsatt veldig aktuell. Det er flere lån som tilbyr bedre rentebetingelser om du har en prosentvis egenkapital. Enkelte lån, som boliglån, stiller krav til egenkapital. Er du usikker på hvor mye du må ha i egenkapital for en viss lånesum, vil du kunne regne det ut her.

 

Rentekalkulator:

Denne regner bare rente. Du får oppgitt månedsrente og totalt årlig rente ut fra en lånesum og rente prosent. Bruk den om du er interessert i å regne på rente, eller rentekostnader i forbindelse med f.eks privat lån eller kreditt.

 

Sparekalkulator:

Rosinen i pølsa. Denne kalkulatoren regner ut hvor mye et fast månedlig sparebeløp vokser over tid. Den tar høyde for renters rente, og kan fort skape en trang til å spare litt ekstra. Det er utrolig hvor stor effekt renters rente har etter at du har spart noen år.